Alanya Havalimanı Transfer

Alanya Havalimanı Transfer

Alanya Havalimanı Transfer

Antalya Havalimanı ulaşımı her zaman

insanlar için daha çok tercih edilen bir yolculuk yöntemi olmuştur. Gerek hızı

gerekse kampanyaları ile bazen kendisini bizlere çekebilmektedir. Sizler de

Hava  yolu ile yolculuk yapmayı tercih edenlerden birisiyseniz mutlaka Antalya havalimanı transfer

hizmetlerine ihtiyacınız olacaktır. Bizler ise Antalya Blue Transfer şirketi olarak sizlerin hızlı bir şekilde yolculuk yapmanıza destek sağlıyoruz.

Alanya'da Gezilecek Yerler

İster kısa bir tatil olsun isterseniz uzun bir tatil Alanya da gezilecek yerleri bitiremeyeceğinize eminim. Alanya; tarih, doğa ve şehir size her şeyi cömertçe sunuyor.

Dim çayı

Dim Çayı, Alanya şehir merkezinden yaklaşık 12 km uzaklıkta Kestel bölgesindedir. Denizden yukarıya doğru yeşil vadinin içeresinden kıvrımlı yollardan ulaşım sağlıyoruz.  Yazın bunaltıcı sıcağında bile Dimçay’ın suyu buz gibidir. Buradaki yüzlerce restoranlarda hoşça vakit geçirebilir sıcaklayınca buz gibi suda yüzebilirsiniz. Acıkınca ister suyun üzerindeki çardaklarda ister suyun içerisinde ki masalarda alabalık ve diğer yemeklerden yiyebilirsiniz. İddia ediyoruz buranın dünyada eşi benzeri yok.

Sapadere Kanyonu

Sapadere Kanyonu Alanya merkezin 22 KM doğusunda Sapadere köyünde 2014 yılında keşfedilmiştir. Harika bir doğa yolculuğunun ardından içinizi serinleten suyun şırıltısı ile buluşuyorsunuz. Kanyon epeyce büyük ve içerisinde küçük şelaleler var. Kanyon önündeki restorandan, yaşlı ve yeşil çınar ağaçlarının altında öğle yemeği yiyebilirsiniz.

Alanya Teleferik

Yapımı 2017 yılında tamamlanan teleferik Alanya’nın yeni sembolü haline gelecek gibi duruyor. Teleferiğin başlangıcı dünyaca ünlü Cleopatra plajından Alanya kalesine sizi benzersiz Cleopatra plajı ve Alanya şehir manzarası ile götürüyor. Buradan Kale’yi gezebilir, fotoğraf çekebilir ve gezintiniz bitince tekrar teleferiğe binip bu güzel manzara eşliğinde Cleopatra plajına inebilirsiniz.

Cleopatra Plajı

Dünyaca ünlü Cleoptara Plajı 2018 yılında İnstagram’da en fazla paylaşılan 4. Plaj olmuştur. Elbette bunun birçok sebebi var, birbirinden güzel mavi bayraklı denizi, yumuşak kumları ve turkuaz rengi. Siz de Alanya’ya gelirseniz tatilinizin en az bir gününü Cleopatra plajında geçirin.

Damlataş mağarası

Cleopatra plajına gelirsiniz de Damlataş mağarasına uğramamak olur mu? Tabii ki olmaz. Damlataş mağarası, Cleopatra plajının başladığı yerdedir. Mağara içerisinde yağan yağmurlardan damlayan suyun kireçleri sonucu sarkıtlardan oluşmuştur. Yazın en sıcak günlerinde bile mağaranın içerisi serindir. Mağaranın astım hastalarına iyi geldiği bilinmektedir. Mağaraya giriş ücreti 2019 yılında 6 TL öğrenciler için ise sadece 3 TL.dir. Cleopatra plajına gelmişken buraya da uğrayın.

Alanya seyir terası

Alanya seyir terası, şehrin tüm güzelliklerini izleyebileceğiniz çok güzel oturma alanları ve piknik yerleri bulunan nadide bir yerdir. Burada şehri izleyebilir, çay içebilir, etinizi alıp mangal partisi yapabilirsiniz.

Alanya Mutfağı

Alanya Akdeniz iklim kuşağında ve 75 km sahili olan bir ilçedir. Tarih boyunca Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı gibi farklı milletlere ev sahipliği yapmış Akdeniz’de güzel bir tatil destinasyonudur.  Özellikle Selçuklu döneminde daha da önem kazanmış ve Selçuklu hükümdarı Alanya’yı yazlık başkent olarak ilan etmiştir. İşte Alanya mutfağı da bundan dolayı zengin ve Akdeniz mutfağı hakimdir.

Alanya Yöresel Mutfağı

Bölgede bolca sebze üretildiği için yemekler genellikle sebze ağırlıktadır. Başlıca günlük yemekler etli taze fasülye, kuru fasulye, yaprak sarması, dolma, göleviz, ülübü piyazı, taze bamya, bakla piyazı, gülüklü çorbadır. Tatlı olarak ise öküz helvası, kaşık helvası, cevizli ev baklavası ve kıvrım yöresel tatlılar arasındadır. Eğer Alanya’ya gelmişken yöresel yemeklerden tatmak isterseniz şehir merkezinde Güven Lokantası, Aran Lokantası, Esma Abanın yeri başlıca yöresel lokantalardır. Her ne kadar restoranlarda bulmak zor olsa da diken kabağı yemeği, öküz helvası, kabuklu kuru fasulye evlerde yapılan yöresel yemekler arasındadır.

Bunun yanında düğünlerde gülüklü çorba olmazsa olmazlardandır. Gülüklü çorba içersinde küçük yuvarlak köfte, tavuk parçaları ve pirinç karışımından yapılmış doyurucu çorbadır. Ayrıca Darı aşı, etli nohut ve etli pilav diğer yöresel düğün yemeklerdendir.

Akdenize kıyısı olur da balık olmaz mı? Tabii ki çok güzel balık restaurantları da var. Eğer alkolsüz balık lokantasında yemek isterseniz balık halinde günlük taze balıklardan seçip hemen orada bulunan restaurantlarda yaptırabilirsiniz. Ya da Mahmutlar’da bulunan Yeğen Balık Evi ve Gazipaşa yolu üzerindeki Toksöz Balık tavsiyemizdir. Biraz daha lüks bir restaurant isterseniz Alanya iskelede bulunan Marina Restaurant ya da Alanya kalesinde bulunan, eşsiz deniz ve şehir manzarası ile Leylekya Restaurant balık için tavsiyemizdir.

Kebap için de iyi alternatiflerimiz var. Haydar ustanın yeri ya da Oba Köşe başı kebap konusunda çok iddialılar. 

Esnafın gittiği diğer bir sulu yemek lokantası ise Burada günlük yaklaşık 15 adet sulu yemek ve çorba bulabilirsiniz. Samimi ortamı ve lezzetli yemekleri ile öğlen servisinde yer bulmakta zorlanabilirsiniz.

Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Alanya’da seçkin dünya mutfağından Hint, Uzakdoğu ve Fransız mutfağı örneklerini Alanya’nın her tarafında bulabilirsiniz.

Alanya’nın Tarihi Yerleri

Alanya’nın tarihi MÖ 20. yüzyıla kadar dayanmaktadır. İlk çağlarda korsanlara sonra sırasıyla Persler, Roma imparatorluğu ve Bizans imparatorluğu tarafından yönetilmiş, daha sonra Anadolu Selçukluları tarafından ele geçirilen şehir, Alâeddin’in şehri anlamına gelen ‘’Alaiye’’ adını almıştır. Bu dönemde kışlık başkent olarak önemli bir şehir haline gelmiştir. Osmanlı beyliğinin kurulması ile 1471 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından Osmanlı topraklarına dahil edilir. Daha sonrasında Cumhuriyetle birlikte Mustafa Kemal Atatürk şehrin adının Alanya olarak değiştirilmesine karar verir.

Alanya Kalesi

Alanya kalesi Alanya’nın sembolü haline gelmiş tarihi eseridir. Alanya’ya özellikle akşam saatlerinde giriyorsanız, ışıklarıyla adeta havada askıda duruyormuş görüntüsü ile bakmaya doyamayacağınız bir manzara sunar. Alanya kalesi, şehir merkezinden denize doğru uzayan bir yarımadanın üzerine inşaa edilmiş ve şehrin her tarafından izlenebilmektedir. Burada restore edilmiş tarihi evler ve restoranlar ile tarih ve yaşam birleştirilmiştir.

Alanya kalesi Alaaddin Keykubat tarafından inşa ettirilmiş ve toplam uzunluğu 6,5 kilometredir. Kale, 140 burç ve 83 kuleden oluşmaktadır. İç kaleye giriş ücreti 15 TL ve Müzekart ve Maximum kartlara ücretsizdir.

Alanya Kalesinin içerisinde cami ve kilise bulunmaktadır, rivayete göre esirler Adam Atacağında zindana atılmakta ve eğer bu noktadan attığı taşı denize ulaştırabilirse serbest bırakılmakta, atamazlar ise asılmaktadır.

Osmanlı döneminde yapılmış ve Yukarı Kale’de bulunan Sülaymaniye Camii restore edilerek halen kullanılmaya devam etmektedir. 

Geleneksel Alanya Evi

Geleneksel Alanya evine giriş ücretsizdir. İçeride ateş yakılan ocaklık kısmı, hamam, cumhuriyet dönemi tavan ve ize dediğimiz dolaplar bulunur. Burada el dokuması ipek şal ve kuşak üretimi yapılmaktadır. Gelmişken bir tane almanızı tavsiye ederim.

Kızıl Kule

Şehrin sembollerinden birisi olan Kızıl Kule, Alanya iskele caddesinde bulunmaktadır.  Alaattin Keykubat tarafından Halepli yapı ustası Ebu Ali Reha El Kettani tarafından yaptırılmıştır. Sekizgen şekilde inşa edilmiş ve kırmızı pişmiş tuğlalardan yapıldığı için ismini Kızıl Kule olarak almıştır.

Kızıl Kule denizden gelen saldırılara karşı savunmak amacıyla yaptırılmıştır.

Kızıl Kule’nin alt kısmı ise Etnografya müzesi olarak hizmet vermektedir. Giriş ücreti 10 TL olup Müzekart’ınız var ise ücretsiz girebilirsiniz. Buraya girdikten sonra üst katından Alanya’nın güzel şehir ve deniz manzarası ile adeta büyüleneceksiniz.

Tersane

Selçuklular tarafından Akdeniz’de yapılmış ilk tersanedir. Genişliği 56 metre olup 5 gözden oluşmuştur. Kızıl Kule’nin hemen yakınında olduğundan yürüyerek gidebilirsiniz. Tersaneye giriş ücreti yoktur.