Tatilde Alınacak Önlemler

Tatilde Alınacak Önlemler

Tatilde Alınacak Önlemler

  


Yeni Tatil Anlayışımız Nasıl Olmalı?

Bütün dünyaya kırmızı alarm verdiren ölümcül Koronavirüs salgınının hayatımıza girmesiyle artık yeni bir döneme girmiş bulunuyoruz. Bundan sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı gerçeği tüm uzmanların ortak görüşü haline gelmişken nasıl normalleşebiliriz, normalleşirken nelere dikkat etmeliyiz ve geliştireceğimiz koronavirüs’ün gölgesi altındaki anlayışlarımız nasıl şekillenmeli biraz bunlara bakacağız.


Bir gerçek var ki Koronavirüs ile yaşamaya alışmalıyız. Ne hayatı yaşanmayacak derecede durağan hale getirmeliyiz ne de eskisi gibi sosyal mesafeden yoksun hayatımıza geri dönmeliyiz. Her şeyde olduğu gibi kendimize dikkat eder ve yeni hayatımıza uygun planlar yaparsak gayet keyifli bir tatil yaparak evimize dönebiliriz.


Çünkü tatil hepimiz için bir gereklilik, yılın büyük bölümü çalışan insanlar olarak bir ya da iki haftalık tatilimizi hali hazırda ayrıntılı şekilde planlamamızın yanında artık bu planlamaya yeni ve önemli ayrıntılar eklememiz gerekiyor, bu ayrıntılar evinizden çıktığınız andan tekrar evinize girdiğiniz andaki geçen süre arasında geçerli olacağından önlemleri hayatımızın bir parçası haline getirip bunları önemseyen ve işimizi kolaylaştıran işletme ve firmalarla çalışmamız gerektiğini aklımızdan çıkarmamalıyız.


Evinizden çıkmadan önce hazırlıklarınızı tamamlamış olun.

Yeterli sayıda maske, el dezenfektanı ve kişisel temizliğinizle ilgili tüm malzemelerin sizi bu seyahat boyunca yolda bırakmayacak miktarda olmasına özen gösterin.


Havalimanına dikkat!

Havalimanında sosyal mesafe kurallarına uymaya özen gösterin, maskenizi bir an olsun çıkarmamak için çay, kahve ya da bir şey yememeye çalışın bu konuda size yardımcı olacaktır. 


Havalimanı transfer hizmeti kullanın.

Transfer hizmeti almak bu süreçte sizin ve aileniz için en doğru kararlardan biri olacaktır.  


Otelinizin Koronavirüs tedbirlerine uyduğundan emin olun.


Koronavirüs tedbiri alınan, izole edilmiş odalarda güvenle konaklamak isteyenler için tesislerin başlıca aldığı önlemler şu şekilde:


Bağışıklık sistemini destekleyici gıda ve içecek

Depo ve Gıda Güvenliği denetimi

En az 24 saat boş bırakılmış odalar

En az 48 saat boş bırakılmış odalar

En az 72 saat boş bırakılmış odalar

Ortak alanlarda Güvenli Sosyal Mesafe düzenlemesi

Ozon ve ULV Makineleri ile dezenfeksiyon

Periyodik açık alan dezenfeksiyonu

Periyodik kapalı alan dezenfeksiyonu

Tekstil ürünleri 90 derece sıcaklıkta yıkanıyor

Bu önlemleri gözetmeyen, temizlik/hijyen kurallarını, misafir güvenliğini ile ilgili alınmış önlemleri sizlerle paylaşmayan işletmelerden hizmet almamaya dikkat edin. Keza bu tedbirler Sağlık Bakanlığı gözetiminde olup sıkı denetimlere tabi tutulacaktır, bu konuda hayal kırıklığı yaşayacak olursanız yetkililere başvurmaktan çekinmemeniz gerekmektedir.


Plajlarda sosyal mesafeye dikkat!


Öncelikle bu süreçte denize girmenin havuza girmekten daha güvenli ve doğru bir tercih olduğunu söylememiz gerekir. Peki denize girmek için gittiğiniz plajlarda ortam nasıl olmalı?


Sizi plajın girişinde plajda uyulması gereken kurallar tabelası karşılamalı, tüm tedbirler burada yazılı halde kullanıcılara sunulmalı.

Plaj girişinde dezenfektanlar hazır bulundurulmalı, girerken ve çıkarken bu dezenfektanlardan kullanmalısınız

Maske ve eldiven atık çöp kutuları hazır bulundurulmalı, bu tür atıklar sadece bu kutulara atmalısınız.

Plajda sosyal mesafe bölgeleri ayrılmış olmalı buna özellikle dikkat etmelisiniz, şezlonglar arası mesafeye de dikkat edilmesi gerektiği gibi denize girildiğinde de insanlarla aranızdaki mesafeyi aklınızdan çıkarmayın…

Özetle herkesin üzerine düşeni yapması halinde her şeyin kolay olacağı aşikâr, işletmeler burada önemli rol oynuyor, size sunacakları imkanları bu doğrultuda modifiye etmişlerse ve siz de kendinize optimum şekilde dikkat edersiniz her yıl olduğu gibi keyifli, mutlu ve endişesiz bir tatil geçireceğinizden eminiz.


İyi ve sağlıklı tatiller…